Mozaïeken

“Spelen met vorm”

Glasmozaïeken is de eeuwenoude techniek van het maken van figuratieve afbeeldingen met stukjes glas. Eigenlijk is het te vergelijken met het maken van een puzzel met willekeurige of speciaal geknipte stukjes glas. 

Glasmozaïek is op bijna alle ondergronden aan te brengen. Het wordt daarom ook vaak gebruikt voor het verfraaien van driedimensionale voorwerpen als vazen en lampen. 

Mozaiek glas Glasatelier de Spin cursus workshop Noord-Brabant

"Spelen met vorm"

Alhoewel het een vrij eenvoudige techniek is, maakt Josette Meeuwis regelmatig gebruik van glasmozaïeken. Bijvoorbeeld op voorwerpen als lantaarns en vazen die daardoor een verrassende metamorfose ondergaan. Soms combineert ze dit met andere glastechnieken.

Cursussen & workshops

Glasatelier de Spin geeft cursussen en workshops glasmozaïek. Tijdens de cursus werk je gedurende een aantal bijeenkomsten aan een eigen kunstwerk. Je begint met het maken van een ontwerp. Als het een tweedimensionaal ontwerp is, maak je een sjabloon waar je vervolgens de stukjes glas op legt. Tot slot worden de stukjes met elkaar verbonden door cement. Als het een driemensionaal ontwerp is, maak je eerst een mal met de vorm als je geen voorwerp hebt waarop de mozaïek moet komen. Daarna plak je de stukjes glas op de mal of het voorwerp. Vanuit deze cursus is het altijd mogelijk om tussentijds over te stappen naar een cursus tiffany of glas in lood.

Tijdens de workshop maak  je een kunstwerk dat je meteen mee naar huis kunt nemen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Enkele werken van cursisten