Cursussen

15 of 30 wekelijkse bijeenkomsten

Cursussen, Glasatelier de Spin, Oisterwijk, Noord-Brabant, Josette Meeuwis
“Al ruim 14 jaar kom ik vrijwel wekelijks naar Glasatelier de Spin. Hier leer je in een gezellige en ongedwongen sfeer vele facetten van het werken met glas. Glas in lood, tiffany, brandschilderen, fusen, mozaïeken, het kan allemaal. Je kunt alles naar eigen ontwerp uitvoeren en wordt hier goed in ondersteund en geadviseerd door eigenaresse Josette. Een aanrader voor iedereen die het glasvak wat beter wil leren kennen of een nieuwe hobby zoekt!”
Ineke

Wekelijkse cursus

In ons atelier geven we ieder jaar cursussen glasbewerking waarbij de cursisten zelf kiezen met welke techniek zij willen (leren) werken en wat zij maken. Iedereen werkt dus op eigen niveau aan een persoonlijk werkstuk. Josette Meeuwis loopt rond, beantwoordt vragen en geeft tips. In het atelier zijn alle benodigde materialen en gereedschappen aanwezig

Cursisten ervaren de cursusbijeenkomsten als ongedwongen en inspirerend. Ook omdat het atelier zo is ingericht dat er veel van elkaar geleerd wordt en ideeën uitgewisseld worden. 

Interesse?

De cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Wel raden wij aan te starten met glas in lood als je nog geen ervaring met glasbewerking hebt. Natuurlijk kunnen wij jou daarbij adviseren.

Als je wilt, kun je een afspraak maken om een kijkje komen nemen in ons atelier tijdens één van de bijeenkomsten. Volgens ons de beste manier om een indruk te krijgen van de mogelijkheden en de sfeer. 

Bel/mail ons voor meer informatie of schrijf je in via het inschrijfformulier.

Glas in lood en fusen gemaakt tijdens cursus bij Glasatelier de Spin
“Het leuke van een cursus bij de Spin is dat je alle kanten op kunt. Of het nu een paar kleine theetips zijn of een lantaarn, het maakt niet uit.
En om je heen is iedereen met iets anders bezig, dat geeft zoveel inspiratie!”
Amira

Praktische informatie

Cursusdagen en tijden
Maandag 9.30-12.00 uur en 19.00-21.30 uur
Dinsdag 19.00-21.30 uur 
Woensdag 9.30-12.00 uur en 13.30-16.00 uur
Donderdag 13.30-16.00 uur

  • Start seizoen 2022/2023: week 36 (1e week september)
  • Locatie: Glasatelier de Spin, vanaf 01/08/2021 Nijverheidsweg 7, 5061 KK Oisterwijk
  • Duur: 15 of 30 lessen
  • Benodigdheden: gereedschap is aanwezig, materiaal kan meegenomen of aangeschaft worden 
  • In overleg kun je lessen die je mist inhalen op andere cursusdagen in de periode waarvoor je inschrijft. Daarna vervallen deze lessen.
  • Tussentijds instromen kan alleen als er plaats is. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Prijzen Seizoen 2022/2023

  • Prijs: heel seizoen 30 lessen: €390,- (1 termijn, € 13,- per les) of € 397,50 (3 termijnen, € 13,25 per les), incl. btw, excl. materiaal
  • Prijs half seizoen 15 lessen (wk36 – wk51 of wk2 – wk18): €225,- incl. btw, excl. materiaal
  • Prijs: leskaart 15 lessen seizoen 2022/2023 in overleg in te delen: €255,- incl. btw, excl. materiaal
Cursussen, Glasatelier de Spin, Oisterwijk, Noord-Brabant, Josette Meeuwis
“Fijne plek om wekelijks werken aan een groot project. Ondanks dat ik de techniek glas in lood goed beheers, is het fijn om af en toe met Josette te overleggen. Samen wordt het altijd beter!”
Cor

Cursisten aan het werk