Glas in lood

“Spelen met licht”

Glas in lood: veel mensen kennen het van ramen in oude kerken en herenhuizen. Deze ramen werden destijds gemaakt omdat een groot raam uit 1 stuk glas niet gemaakt kon worden. 


Tegenwoordig wordt deze techniek nog steeds toegepast, voor ramen en voor andere objecten. Door het toepassen van verschillende kleuren glas ontstaat door het invallend licht een prachtig kleurenspel.

Glas in lood ramen gemaakt door Josette Meeuwis, Glasatelier De Spin in Oisterwijk

"Spelen met licht"

Josette Meeuwis maakt regelmatig glas in lood ramen of andere objecten waarbij ze zich laat inspireren door het invallende licht. Soms combineert ze dit met andere glastechnieken.

Huiseigenaren weten Josette inmiddels te vinden voor het maken van glas in lood ramen. Een secuur werk, daarom kan Josette indien gewenst ook zorgen voor het opmeten en/of plaatsen van de ramen. Daarnaast wordt ze regelmatig ingeschakeld voor het restaureren van oude ramen. 

Cursussen & workshops

Glasatelier de Spin geeft cursussen en workshops glas in lood.

Tijdens de cursus werk je gedurende een aantal bijeenkomsten aan een eigen kunstwerk. Wij raden je een cursus glas in lood aan als je begint met glasbewerking. Veel basistechnieken komen aan de orde. Van ontwerp tot eindproduct: stap voor stap maak je je deze technieken meester. Restauratie van zelf meegebrachte objecten is tijdens de cursus ook mogelijk.

Tijdens een workshop maak je een klein kunstwerk dat je meteen mee naar huis kunt nemen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Enkele werken van cursisten