Expositie in Uden verlengd t/m 13 december

Wings Museum Krona Uden

Maria van het Nieuwe Normaal

Wings‘, het kunstwerk dat Josette maakte in opdracht van BrabantZorg, is te zien tijdens de expositie ‘Maria van het Nieuwe Normaal: troost in Uden onder Corona’ in Museum Krona in Uden. De expositie is met een week verlengd, u kunt deze nu bezoeken t/m 13 december. I.v.m. met de corona maatregelen dient u vooraf een ticket met een tijdslot te kopen.

De tentoonstelling (een initiatief van ziekenhuis Bernhoven, BrabantZorg, Museum Krona en diverse Udense culturele instellingen) is  dé plek met verhalen en herinneringen over de coronaperiode. 

Niet alleen Wings maakt deel uit van de tentoonstelling. Te zien zijn ook een fotoserie van medewerkers van ziekenhuis Bernhoven, de reizende dagboeken en een impressie van allerlei initiatieven door BrabantZorg. Daarnaast zijn er voorwerpen met een bijzonder verhaal verzameld. Voorwerpen die bepaalde gevoelens en herinneringen oproepen en herinneren aan de coronaperiode en de verhalen die eraan vast zitten.

Uit de tentoonstelling blijkt de impact van corona en de genomen maatregelen. Soms zal het helpen bij het verwerken van ervaringen in het leven. Ook geeft het stof tot nadenken voor nu. Bovenal is het een indrukwekkend eerbetoon aan iedereen die geraakt is. nu